De reguliere gezondheidszorg in Nederland is gericht op genezing. Dit is plezierig als je ziek bent. Maar wat als je ziek zijn wilt voorkomen? Wat als je preventief medisch onderzoek wilt laten verrichten? Dat kun je dat eenvoudig buiten de reguliere gezondheidszorg om laten doen. Je hebt voor preventief medisch onderzoek geen doktersverwijzing nodig. Jij kunt wanneer jij dat wilt simpel en snel inzicht in jouw gezondheid krijgen.

Zuinig op je gezondheid

Je gezondheid kun je vergelijken met een auto. Deze vergelijking klinkt op het eerste gezicht wellicht gek. Maar toch is het een vergelijking die de kern raakt. Je auto breng je jaarlijks voor een beurt naar de garage toe. Je doet dit omdat je wilt voorkomen dat de auto gebreken gaat vertonen. Je wilt preventief je auto laten controleren om eventuele gebreken vroegtijdig op te sporen. Dit is heel gebruikelijk. Maar waarom is het niet gebruikelijk om jouw gezondheid preventief te laten controleren? Waarom zou je minder zuinig omgaan met het meest kostbare bezit dat je hebt? Precies, dat is eigenlijk heel gek. Laat daarom af en toe preventief een bodyscan uitvoeren en krijg inzicht in je algehele gezondheid. Je gezondheid is preventief medisch onderzoek meer dan waard.

MRI scan van het hoofd

Een preventieve health check is een waardevolle investering in jezelf. Eventuele risicofactoren kunnen hiermee namelijk vroegtijdig worden opgespoord. Maar hoe ziet zo’n health check er precies uit? Een eenduidig antwoord valt op deze vraag niet te geven. Jij hebt dit ten dele namelijk zelf in handen. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten. Elk van deze pakketten omvat weer andere medische onderzoeken. Wel vind je in elk pakket vijf gerichte MRI scans terug. Een MRI scan is een effectief radiologisch onderzoek. Laat je een MRI hersenen uitvoeren? Dan zullen niet alleen jouw hersenen in beeld worden gebracht. Ook jouw schedel en je bijholten zijn op de scan zichtbaar. Een MRI scan is dus een effectieve onderzoeksmethode.

Overige mogelijke onderzoeken

Het is niet zonder reden dat MRI scans onderdeel zijn van alle complete health checks. Het radiologische onderzoek is simpelweg zeer effectief. Maar het is zeker niet de enige effectieve onderzoeksmethode. Ook middels bloedonderzoek kan bijvoorbeeld een goed beeld van jouw algehele gezondheid worden verkregen. In je bloed zijn ontstekingswaarden, hormonen en vitamines zichtbaar. Je bloed kan je dus veel vertellen over je gezondheid. Wil je inzicht in de gezondheid van jouw hart? Of ben je benieuwd hoe gezond jouw huid eigenlijk is? Dan behoren ook een cardiologisch- of dermatologisch onderzoek tot de mogelijkheden. Er zijn allerlei medische onderzoeksmethoden voor preventief onderzoek beschikbaar.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen